Blog

2020. május 29.

BlogHírekFöldi Adrienn

Megemlékezések a közelmúltban elhunyt Oliver Williamsonról és Alberto Alesináról – G. Roland, F. Giavazzi, G. Tabellini, B. Weder di Mauro, K. Bryan Nobel laureate ...   Details »

Az Index a KTI Egészség és Társadalom Lendület-kutatócsoport új tanulmányáról ír

″A megoldás kulcsa az volt, hogy Magyarországon, szinte egy időben a nyugati országokkal, egészen korán elkezdték kiépíteni az intenzív koraszülött-ellátó rendszert: vagyis a perinatális ...   Details »

Megjelent Csorba Gergely és szerzőtársai cikke a Journal of European Competition Law & Practice tudományos folyóiratban

Competition Policy Issues in Mobile Network Sharing: A European Perspective Mobile network sharing is a type of cooperation between mobile network operators to jointly ...   Details »

Oblath Gábor: A költségvetési reagálás tényleg erőtlen – Válasz a Pénzügyminisztérium munkatársainak észrevételeire

BlogHírekFöldi Adrienn

A Pénzügyminisztérium munkatársai által vitatott írásomnak az volt a legfontosabb mondandója, hogy a hazai költségvetési politika európai összehasonlításban rendkívül erőtlenül reagál a koronavírus okozta ...   Details »

2020. május 20.

BlogHírekFöldi Adrienn

Járvány és közgazdasági publikálás – J. Cochrane Covid and economics publishing John Cochrane 16 May 2020 – VOX CEPR Policy Portal Új, ám üres ...   Details »

A távoli munkavégzés ágazati és területi esélyei

Szerző: Czaller László, Elekes Zoltán, Tóth Gergő (ANET Lab)   A koronavírus járvány markáns gazdasági következménye a napi munkavégzés térbeliségének hirtelen és drasztikus átalakulása. ...   Details »

Kónya István és Köllő János elemzéséről ír a HVG, az Index és a 444

  “A nyilvántartott munkanélküliek és a Google keresések kapcsolatát figyelembe véve úgy becsüljük, hogy a regisztrált munkanélküliek száma 2020 áprilisában meghaladhatta a 400 ezer ...   Details »

Megjelent Bíró Anikó cikke a BMC Public Health tudományos folyóiratban

Transition shocks during adulthood and health a few decades later in post-socialist Central and Eastern Europe Abstract Background Health of the population of post-socialist ...   Details »

Mekkorára nőhetett a munkanélküliség – Becslés internetes keresések alapján

Szerző: Kónya István, Köllő János Absztrakt A koronavírus járvány okozta kínálati és keresleti sokkok miatt állások sokasága szűnt meg az elmúlt két hónapban. A ...   Details »

Oblath Gábor: Inkonzisztens előrejelzés, elégtelen költségvetési reagálás

BlogHírekFöldi Adrienn

Nem kétséges, hogy koronavírusos időkben nehéz előrejelezni a makrogazdasági és költségvetési folyamatokat. Ránézésre is látszik azonban, hogy a magyar kormány konvergencia-programja európai összehasonlításban meghökkentően ...   Details »

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2019. Minden jog fenntartva.