Koronavírus

Metafora, vírus, politika

Szerző: Fazekas Károly A cikk eredetileg a Qubiton jelent meg   „Zsákot hord hátán az Idő, uram, S alamizsnát koldul a feledésnek, a Hálátlanságnak, ...   Részletek »

Csak a COVID-19 növeli a magyar gazdaság készpénzigényét?

Szerző: Tóth István János A cikk eredetileg a Portfolio KRTK blogján jelent meg Áprilisban láthattuk a hírt arról, hogy idén márciusban 227 milliárd forinttal ...   Részletek »

A magánytól is megvéd a vírusbuborék, avagy hogyan barátkozzunk járvány idején?

Szerző: Kóczy Á. László A cikk eredetileg a Portfolio KRTK blogján jelent meg Az emberek közötti kapcsolatok rendszere láthatatlanul hálózza be társadalmunkat. Rokonok, barátok, ...   Részletek »

Nem védi az időseket a koronavírustól az újszülöttkori BCG-oltás

Szerző: Bárdits Anna   Az utóbbi időben sok cikket lehetett olvasni arról, hogy azokban az országokban, ahol kötelező a BCG-oltás, lassabban terjedt el a ...   Részletek »

A távoli munkavégzés ágazati és területi esélyei

Szerző: Czaller László, Elekes Zoltán, Tóth Gergő (ANET Lab)   A koronavírus járvány markáns gazdasági következménye a napi munkavégzés térbeliségének hirtelen és drasztikus átalakulása. ...   Részletek »

Mekkorára nőhetett a munkanélküliség – Becslés internetes keresések alapján

Szerző: Kónya István, Köllő János Absztrakt A koronavírus járvány okozta kínálati és keresleti sokkok miatt állások sokasága szűnt meg az elmúlt két hónapban. A ...   Részletek »

Számok, sorsok, prioritások

Szerző: Fazekas Károly A cikk eredetileg két részletben a G7.hu portálon jelent meg (1. rész, 2. rész) A járvány ideje alatt bekövetkezett többlet halálozások ...   Részletek »

Spanyolnátha, Budapest, 1918

Szerző: Valentiny Pál „…mindennemű egyezés csak a véletlen műve.”   Nómenklatúra Amíg nem fordult komolyra, addig a „spanyolnátha” vidám dolgot jelentett. Csiky Gergely és ...   Részletek »

Az internetelérés ára, minősége és megkülönböztetett tartalmak az interneten

Szerző: Somogyi Róbert A koronavírus járvány a korábbiaknál is még egyértelműbbé tette, mennyire hasznos a jó minőségű és elérhető árú internet-hozzáférés. Egy részletesebb tanulmányunkban ...   Részletek »

Digitális kapaszkodó a tanuláshoz

Új online platform indul, segítve a diákokat és tanárokat a digitális oktatásban. Az onkentesmentoralas.hu oldalra regisztráló önkéntes oktatókat és tanulókat egy algoritmus rendezi párba, ...   Részletek »

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.