Kóczy Á. László

tudományos főmunkatárs

Kóczy Á. László

tudományos főmunkatárs

Elérhetőség

Telefonszám: -

Kutatócsoport

Játékelmélet

Publikációs lista

Academia
Google Scholar
Blog

Facebook
LinkedIn
Mendeley
OrcID
Twitter

Rövid szakmai életrajz

Kóczy Á. László tanulmányait a Cambridge-i és a Leuveni Katolikus Egyetemen végezte matematika, illetve közgazdaság-tudomány szakon. PhD fokozatát is az utóbbi helyen szerezte Luc Lauwers vezetésével. A Maastrichti és az Óbudai Egyetemen eltöltött évek után 2018-ban csatlakozott a BME-hez; 2010 óta az MTA KRTK „Lendület” Játékelméleti Kutatócsoport vezetője. A Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa. Több, mint 30 cikket publikált a kooperatív játékelmélet, szavazáselmélet, elméleti közgazdaságtan és tudománymetria területeim. A partíciós függvényű játékokról szóló könyve 2018-ban a Springer gondozásában jelent meg. Jelenleg a kooperatív játékelmélet elméletével és alkalmazásaival, hatalmi indexekkel, a körzet-, vagy mandátumkiosztási problémával és a kísérleti közgazdaságtannal foglalkozik.

Önéletrajz

Publikációk

Vissza a Kutatók oldalra
 • Események

  Nem található esemény a közeljövőben.

 • Hírek

  • A KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet teljesítményéről

   2020.05.07.

   A KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet teljesítményéről A KRTK KTI a RePEc/IDEAS rangsorában, amely a világ közgazdaság-tudományi tanszékeit és intézeteit rangsorolja publikációs teljesítményük alapján, a legjobb ...   Részletek »

  • MTA KRTK állásfoglalás

   2018.06.20.

   Tisztelt Kollégák! Tudományos kutatóként, intézeti vezetőként egész életünkben a kutatói szabadság és felelősség elve vezetett bennünket. Meggyőződésünk, hogy a tudomány csak akkor érhet el ...   Részletek »

  • 2020. július 10.

   2020.07.10.

   Tanulnak-e az egyetemek a karanténból – K. Rogoff Will Universities Learn from Lockdowns? Kenneth Rogoff Jul 6, 2020 – Project Syndicate A demokrácia megbukik, ...   Részletek »

  • 2020. július 3.

   2020.07.03.

   Az IMF előrejelzése: egyedülálló válság és bizonytalan fellendülés A Crisis Like No Other, An Uncertain Recovery June 2020 – International Monetary Fund A koronavírus ...   Részletek »

  • Megjelent Reizer Balázs cikke az American Economic Journal tudományos folyóiratban

   2020.07.01.

   Front-Loading the Unemployment Benefit: An Empirical Assessment Abstract We estimate the effect of front-loading unemployment benefit payments on nonemployment duration and reemployment wages. Exploiting ...   Részletek »

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.